Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilian Österberg

Vår kära mamma har lämnat oss i stor sorg och saknad.

Annons

Lilian föddes i Nordhallen i Västjämtland den 23 februari 1934, hon var barn nummer ett i en syskonskara på fem. När Lilian hade avslutat sin grundskola i Duved flyttade hon med sina föräldrar till Tossön i Järpen.

1956 gifte hon sig med sin ungdomskärlek och fick tre barn, två pojkar och en flicka. De var ofta ute i skog och mark då djur och natur var ett av deras största intressen och ett naturligt inslag i deras vardag.

De gick dock skilda vägar och Lilian gifte om sig och fick en son till. De bodde i Järpen fram till mitten av 1970-talet då de bestämde sig för att prova lyckan i Stockholm. Lilians livskamrat miste sitt liv i allt för ung ålder och hon levde därefter ensam. Lilian flyttade hem till Järpen igen 1990 och levde där fram till sin bortgång.

Förutom att Lilian var hemmafru när barnen var små jobbade hon som affärsbiträde och som hemsamarit som det hette på den tiden. Hon hade även hemarbete och jobbade åt Allan Flink under tiden barnen gick i skolan.

Vi barn har haft en uppväxt där djur var en självklarhet i vårt hem. Lilian var en trogen djurvän och gjorde allt för att rädda alla misskötta och skadade djur som kom i hennes väg.

Som person var Lilian lite blyg men en omtänksam person som gärna ställde upp och hjälpte till med det hon kunde. Hon var påhittig och kunnig och hade nästan alltid en lösning på ett problem som uppstod. Många skratt har man fått på grund av hennes underfundighet och roliga kommentarer.

Lilian somnade in stilla och fint på Tallkronan med alla sina närmaste i sin närhet.

Saknar henne!

Annons