Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lika skola för alla

Det skulle vara en bra ide om Jan Björklund (FP) håller fast vid att skolan ska tillbaka till staten. Utbildningen ska vara samma för alla. Däremot bör inte hans förslag på elitskolor genomföras. För detta krävs bättre lärarutbildning.

Apropå äldreomsorgen tror jag att det inte bara är Piteå som har detta problem med att man låser in gamla på natten. Det händer säkert överallt i landet. Det är inhumanitärt att lämna gamla människor inlåsta ensamma nattetid.Vad skulle det hända om det skulle utbryta brand under natten?

Beträffande miljöfrågorna vet ingen än vad vi ska göra för att leva i ett bättre värld. Vad ska vi använda för energi i framtiden ? Vindkraften, solenergin, vattenkraften kan inte räcka åt alla. Kärnkraftsenergin är ren men farlig. Varför då har man för många tv, radio och alla vitvaror som fyller våra hus, lägenheter och som konsumerar mer än förut? Om el - och etanolbilar är bra för miljön blir det problem när man ska lämna dessa batterier eller motorer då de blir för gamla. Vi producerar mera avfall för framtiden än vi gör nu och ju större befolkning ju mer avfall.

Fallet med Sven Otto Littorin, den moderate arbetsmarknadsministern är svårt att förstå. Han som frivilligt lämnade sitt jobb av personliga skäl, får en hög ersättning från staten. När en vanlig arbetstagare lämnar sitt jobb har han/hon inte samma rättigheter. Det kan man inte säga att det är rättvist när en regering ger bonus (bidrag) till någon i regeringen istället för att han som alla borde andra gå och söka jobb på Arbetsförmedlingen.

Franzosen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel