Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liftinvigning på Ramundberget

Från Fjällgården till skidortens högsta topp på 1 000 meters höjd går det att åka på fyra minuter nu när en nya stolliften på Ramundberget tagits i bruk.

Dagen före julafton var det en efterlängtad invigning på Ramundberget. En ny stollift kan ta skidåkarna upp till högsta toppen med bra fart.

– Det ger fler åk i backen och snabbare tillgång till fjälltopparnas längdspår och alpina nedfarter. Sen ger det en möjlighet att besöka Restaurang Tusen med eller utan skidor, säger Anders Östring, vd för Ramundbergets Alpina.

En rad aktiviteter hölls under invigningsdagen och i flera tävlingar fanns fina priser att vinna. Först att åka uppför den nya liften var skidortens populära mysdjur Mickelina och självaste jultomten.

– Vi tyckte att tomten skulle få röra på sig lite innan julafton med klappar och julbord. Vi hoppas att den nya liften kan inspirera fler från trakten att åka skidor också, säger Östring som nu har tillgång till 30 mil längdspår, 10 liftar och 42 nedfarter vid anläggningen i Ramundberget.