Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Life är ett mycket passande namn på delfinshowen

Svar på:"Ingen show värd namnet" från 17/7.

Vår delfinföreställning Life har, tvärtemot vad Daniel Rolke anser i en insändare publicera den 17/7, ett mycket passande namn. Den handlar om att väcka människor till insikt om de vilda delfinernas verklighet. Den är inte paradisisk utan erbjuder en allt smutsigare och farligare miljö, som dock döljer sig under en vacker vattenyta. Detta är något som vi i Kolmården genom forskning och naturvård engagerar oss mycket i.

När det gäller delfinerna i Kolmården så har, sedan starten 1969, 56 delfiner dött, varav 25 var kalvar som dog under sina första två levnadsveckor. Vi har lagt ned stora resurser på att hitta orsakerna till spädkalvsdödligheten och en konkret åtgärd var att vi 2008 installerade en lyftplattform, som gör det möjligt att säkert och odramatiskt stranda kalvar för veterinärundersökning och vid behov behandling. Av fem födslar sedan dess har ingen drabbats av denna plötsliga spädkalvsdöd. Däremot har vi förlorat en av dem i en olycka.

Besökare på Kolmårdens delfinarium bidrar till att vi kan utföra de viktiga uppgifter vi som modern djurpark har; att förmedla kunskap om djur och natur, att bedriva forskning samt arbeta för bevarande av hotade arter. Eventuell vinst återinvesteras i verksamheten, så ingen vinst tas ut av ägarna.

Mats Amundin, forskningschef på Kolmården

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel