Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberala kullerbyttor

(FP) skriver insändare, ofta stick i stäv med regeringskamraterna (M), (C) och (KD). De kräver att (S) ska redovisa sitt regeringsalternativ, vilka de ska samarbeta med och vilken politik som ska föras. De och även övriga regeringspartier vill med detta framstå som att vi alla vet vilken politik de för och kommer att föra om de får nytt förtroende i höstens val.

Vi kan nästan dagligen ta del av regeringspartiernas egna olika förslag, oftast är det enligt min mening (FP) som gör det.

De kräver att staten ska besluta att det blir färre kommuner, att staten ska ta ansvar för att alla får bredband, att skolan och sjukvården ska förstatligas, att staten ska besluta så att Mittuniversitetet få fler studenter, att staten ska ge mer pengar till våra vägar. De kräver också att Sverige ska gå med i Nato. Man förstår inte vem de kräver av, (FP) är en del av regeringen, de kräver av sig själva. Om regeringspartierna vore samspelta så skulle väl alla krav genomföras men det är lätt att konstatera att de är oense om det mesta, eller rättare sagt (M) bestämmer allt. I höstas gav sig (FP) in i diskussionen om hur man sätter hyror i kommunala bostadsbolag. De skrev i detalj hur det ska gå till, bla att det ska vara rättvisa hyror utifrån hur boende värderar sitt boende, att hyressättningen i större utsträckning ska spegla vad hyresgästerna vill ha. Resultatet av sätta hyror på detta sätt är att det blir marknadshyror, men de avslutar med "Folkpartiet är emot ett system med marknadshyror". Snacka om kullerbyttor.

Pelle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel