Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Let’s tap – Härligt knäppt spel

/

(SEGA/Bergsala)

Ålder: 3+

Format: Wii

Genre: Partyspel

Betyg: 3

Annons

Har du en massa kartonger liggande i något förråd därhemma? I så fall kan du få användning för dem nu. SEGAs ”Let’s Tap” är nämligen något så ovanligt som ett spel där du styr det som händer på skärmen med hjälp av just en pappkartong. Idén är busenkel. Du lägger din Wii-kontroll med knapparna nedåt på lådan, sen trummar du med händerna på locket för att styra spelet.

Bakom namnet döljer sig fem minispel. Ett där du springer ikapp med en kompis längs hinderbanor, ett där du spelar trumrytmer till Japan-pop, ett ”Boom Blox”-liknande spel där du ska avlägsna klotsar ur en stapel, en enkel arkadflygare och en kreativ lekstuga för att skapa självlysande psykedeliska bilder.

Låter det knäppt? Japp. Det är det också. Kommer spelet från Japan? You bet!

Spelet gör sig absolut bäst om du tävlar med en kompis, men det går även att jaga poäng på egen hand.

Kontrollmässigt fungerar det förvånansvärt bra och känsligheten för knackningarna kan man verkligen inte klaga på. Wii-moten känner av allt från minsta petning till mer handfasta slag.

Vi hade vissa problem med att få handkontrollen att ligga kvar på lådan, men det beror till viss del på att testutrustningen saknade gummiskydd på handkontrollerna. Tyvärr så är rymningsbenägna handkontroller inte spelets enda problem.

Visst, de olika rutinerna är riktigt skojiga, men hur sjutton tänkte man då man bara inkluderade fem stycken? I likhet med andra gimmickbetonade spel så lär man tröttna så fort nyhetens behag har lagt sig. Det är i princip bara ”Tap Runner” och ”Rythm Tap” som känns som riktigt intressanta.

Jag kan tänka mig att konceptet skulle fungera alldeles lysande i ett ”Mario Party”-liknande partyspelssammanhang, men att ta fullpris för fem så pass enkla minispel utan större sammanhang känns lite väl futtigt.

För fans av den gamla skolans arkadspel och för yngre spelfantaster kan ”Let’s Tap” bjuda på skön retrodoftande underhållning i mindre doser. Men vill man ha ett spel med mer ”kött på benen” bör man nog lägga pengarna på något annat.

Mer läsning

Annons