Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Let’s dance” blev ett imagebyte för Sauk

/
  • ”Dans är renhårigt, där kan du inte fejka”, säger skådespelaren Stefan Sauk, en av årets deltagare i ”Let’s dance”. Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix

Den stränga blicken är utbytt mot ett varmt leende. ”Let’s dance” har fått Stefan Sauk att visa sin ödmjuka sida.

– Min danspartner Malin får mig att tänka om, säger skådespelaren.

Annons

Egentligen har han inte mycket till övers för tv. Förutom rollen som något slags spelledare i SVT:s ”Riket” för ett par år sedan har Stefan Sauk hållit sig bort från de kändistäta och lekbetonade programmen i den svenska televisionen. Tills nu.

– Och här skiljer sig ”Let’s dance”. Det är inte förnedrings-tv, vilket jag avskyr. Det är ett program där man ska vara så bra som möjligt, utan att förnedra sig, dessutom får du en fantastisk chans att lära dig dansa. Den chansen kunde jag inte missa, säger Stefan Sauk.

En månad tog det dock innan den scenskoleutbildade skådespelaren bestämde sig, en månad där frågor om trovärdighet i yrkesrollen naturligt dök upp i huvudet.

– Men va fan, tänkte jag och tackade ja. Hade jag varit yngre hade jag säkert tänkt annorlunda, och kanske fattat ett annorlunda beslut. Då var jag så pretto.

Den pretentiösa sidan, och även framtoningen som en ganska arg och cynisk person, har Stefan Sauk velat fila bort de senaste åren.

Deltagandet i ”Let’s dance” menar Sauk själv har hjälpt honom med det företaget. Och det är framför allt danspartnern Malin Johansson som sätter Sauk på plats.

– Malin är helt underbar. Hon ser att jag tar på mig en mask när det kommer in andra personer i rummet när vi tränar. Hon ser det och hon säger det till mig. Det är sällan folk har varit så raka mot mig. Och jag tar åt mig och inser att hon har rätt.

Förra veckans premiärprogram, då Stefan Sauk och Malin Johansson framförde en cha-cha-cha med sensuella inslag, fick juryns ordförande Tony Irving att kalla Sauk ”snuskgubbe”. Ett epitet som Sauk inte nämnvärt bryr sig om, eller ens vill kommentera.

– Jag ser det mest som ett försök till att skämta. Och det finns ingen konflikt mellan mig och Tony efter det. Det är en så kallad icke-konflikt, som jag tror att medierna vill blåsa upp. Jag själv bryr mig inte om det.

Mer läsning

Annons