Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leslie Nielsen död

”Den nakna pistolen”-skådespelaren Leslie Nielsen har avlidit. Han blev 84 år.

Annons

Leslie Nielsen är död. Den kanadensiske skådespelaren, känd framför allt för komedier som ”Den nakna pistolen”-filmerna, avled på söndagen i sviterna av en lunginflammation på ett sjukhus i Florida, uppger Reuters.

Nielsen fick sitt genombrott i början av 1950-talet. Under de första 30 åren av sin mer än 60 år långa karriär medverkade han i en lång rad olika dramaserier i tv, ofta i roller som auktoritära och seriösa typer.

Men det var i och med 1980-talsklassikern ”Titta vi flyger” och just ”Den nakna pistolen”-trilogin som inleddes senare samma årtionde, som han nådde ut till den riktigt stora publiken och också till de yngre generationerna.

Dessa filmer blev något av en vändpunkt i Leslie Nielsens karriär, och han blev känd för sin komiska sida även om han fortsatte att blanda humoristiska roller med sådana av det mer seriösa slaget.

Leslie Nielsen blev 84 år gammal. Han sörjs närmast av hustrun Barbaree Lee Nielsen och de två döttrarna Maura Nielsen Kaplan och Thea Nielsen Disney.