Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lerigt och tungt för länets enduroförare på Gotland

Fyra länsbor klarade av fem varv i helgens Gotland Grand National. Starkt på alla sätt och vis. För junioren Erik Scherman, Fältjägarna, hade det kunnat gå ännu bättre.

Annons
Det var juniorerna som bar de största förhoppningarna bland länets deltagare i enduroklassikern Gotland Grand National.
Och Fältjägarnaduon Erik Scherman och Andreas Fjellström svarade också för fina insatser när de med sina fem varv körde in på 49:e respektive 58:e plats i juniorklassen.
Men det hade kunnat bli mycket bättre.
– Erik hade problem med cykeln och stod still och mekade i nästan 20 minuter, utan det strulet hade det kunnat gå riktigt bra för honom, berättar Tomas Lindkvist.
Stoppet kom redan på första varvet, men därefter svarade Erik för en fin uppkörning med varvtider kring 36 minuter, vilket är vad som krävs för att hinna ut på ett sjätte varv.
I seniorklassen var det ytterligare två länsbor som klarade fem varv. Roger Eriksson, Härjedalen, var snabbast och taxade in på en 45:e plats, sju snäpp före Fredrik Larsson, Fältjägarna.
– Fredrik hade också en lite strulig resa, bland annat föll han och slog sönder några revben, berättar Lindkvist.
I klassen motion 50-65 gick Arne Blomgren, Krokom, in på en fin 58:e plats efter att ha kört fyra varv. Arne tillhör den exklusiva skara förare som genomfört samtliga 25 upplagor av Gotland Grand National.
I samma klass som Arne noterades Leif Andersson för tre varv på den tunga 22 kilometersslingan.
– Det var fint väder när vi körde, soligt och inte så blåsigt. Men det hade regnat dagarna innan så det var riktigt lerigt, säger Tomas Lindkvist som är en av de 15-tal förare som i Fältjägarnas regi gemensamt reste till Gotland i helgen.
– Det var tungt och många har haft problem med cyklarna, men vi har haft en bra tur. Jag tror alla är nöjda, säger Tomas.
Snabbast av alla på Gotland var för sjätte gången Mats Nilsson, SMK Dala. Den 39-årige motocrossstjärnan hade länge en tuff duell med norrmannen Kjetil Gundersen men när denne föll blev marginalen till slut hela tre minuter.
Mats betade av sju varv på 3.13,50.
– Fortare har jag aldrig kört den här tävlingen. Jag gillade banan i dag, den var perfekt, sa Mats till TT.

Mer läsning

Annons