Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lepik inspirerad av hällmålningar

Ulrika Lepik, Herrö, är aktuell med sin första konstutställning. Denna har hon i Ljushallen, Medborgarhuset, de närmaste veckorna.

För första gången någonsin visar Ulrika Lepik upp sin konst i större skala för allmänheten. Trots att hon målat och skapat sedan hon var liten har det enbart skett på "hobbynivå" men nu tar hon steget ut i offentligheten.

– Jag har haft några tavlor som visats på biblioteket i Lillhärdal men där är det ju inte så stor publik, säger Lepik.

Utställningen öppnade på måndagen och redan har hon breddat sin publik. Ett par alster är redan tingade.

– Tidigare har det bara varit den närmaste kretsen som jag nått, säger Lepik som tycker att de positiva kontakter hon har fått är ett erkännande som sporrar.

Ulrika Lepiks val av motiv har en grund i hennes uppväxt i den lilla byn Lur i Taunums kommun. Där finns det gott om hällristningar och det har inspirerat henne.

– Sen har jag förstås fått mycket inspiration även här i Härjedalen då jag bott här sedan 1997. Den tavla jag är mest stolt över är ett porträtt på Härjulf Hornbrytare, avslöjar hon.

Utställningen i Medborgarhuset finns kvar till mitten av februari.

– Jag har en del kontakter och det är mycket möjligt att jag försöker visa upp min konst även på andra ställen i framtiden, säger Ulrika Lepik.