Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leonora från Frösön fick pris för sin bulle

I fredags på kanelbullens dag avgjordes Hembakningsrådets kanelbulledesigntävling. Leonora Bozzi från Frösön stod åter igen på prispallen.

Förra året fick hon ett förstapris i tävlingen för sin sjöhästbulle, i år knep hon tredjeplatsen för sin fjärilsbulle. Juryns motivering löd: "En mycket välgjord fjärilsbulle, där kanelsnurran bildar vingar. Ett fint hantverk".

Hembakningsrådet som anordnar tävlingen är kanske mest känd för att ha instiftat kanelbullens dag. Tävlingen går ut på att hitta Sveriges bäst formgivna kanelbulle.

– Det känns bra, säger Leonora Bozzi.

Fjärilsbullen tog Leonora fram för bara en vecka sedan hemma i köket på Frösön. Förutom äran och diplom vann hon bakredskap, jäslåda och varucheckar på bakingredienser.

Bakar du mycket?

– Ja, nästan för mycket, säger hon med ett skratt.

Lukten av nydoftade bakverk är något som återkommer hemma hos Leonora varje vecka eftersom bakning är ett av hennes större intressen. Det är hon och sambon som provsmakar bullarna.

Totalt har hon formgett och smaksatt tolv stycken bullar. Hon har även vunnit matmagasinets kanelbulletävling med sin "polkabulle med pärontwist".

– Jag har varit med i tre stycken tävlingar och hamnat på prispallen i alla tävlingar.

Har du några tips för de som vill utveckla sitt bullbak?

– Experimentera med det du har hemma. Bär, frukt och någon godisbit kanske.