Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Oldstrand

/

Min livskamrat, vår pappa, vår bästa vän har hastigt lämnat oss i stor sorg och saknad vid 49 års ålder.

Annons

Lennart var född och uppvuxen i Lugnvik, Östersund. Redan tidigt i uppväxtåren kom naturen och allt den kan erbjuda att spela en viktig roll för Lennart. Det var i Olden, hans pappas föräldrahem som intresset till fjällivet startade. Fjällvandring, fiske, paddling och framförallt jakt kom att bli en naturlig del av Lennarts liv.

När Lennart efter militärtjänstgöring som spanare vid I 5 i Östersund flyttade till sina kusiner i Nordhallen kom hans vardag till mycket stor del att bestå av, förutom arbetet hos Allan Flink i Såå, jakt och skidåkning men även musik, något som skänkte Lennart stor glädje.

Lennart var som person aktiv och engagerad i allt han företog sig. Därav kom Duveds linbanor, där han arbetade som pistmaskinsförare och pistör, att bli en arbetsplats som gav Lennart många roliga år och äventyrliga upplevelser. En arbetsplats som också blev vår mötesplats, där vi träffades och blev ett par för att sedan bilda hem och familj. Glädjefyllda tjugofem år som bar alla livets skiftningar. Lennart stora stolthet var våra barn Fredrik, Markus och Anna, som far var han hängiven och engagerad i sina barn och deras intressen.

Lennart var mån om att hjälpa andra och att hitta lösningar, något som bidrog till att han var mycket omtyckt i sitt arbete som företagsrådgivare vid Swedbank i Åre. Ett arbete som gav Lennart många vänner och betydde mycket. Lennart var en humanist och jordnära människa med en inre trygghet i sina värderingar. Starka intressen gav Lennart engagemang att bidra med sin kunskap och styrka i olika styrelseuppdrag som Duveds vattenförening, Västjämtlands skytteklubb och Åre fiskesamfällighetsförening.

Lennart var både bildligt och bokstavligt en stor människa med en stor portion av en sund nyfikenhet på sin omgivning vilket gjorde att livet med honom alltid kändes levande – ett minne vi nu bevarar med ljus och värme och tackar för den tid han var med oss, han kommer alltid att leva vidare med oss.

Sambo Cecilia

och våra barn Fredrik, Markus, Anna

tillsammans med hundarna Garm och Skott

Mer läsning

Annons