Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lennart Hedman

Lennart föddes 1936 på Kungsholmen, Stockholm, och växte upp i en syskonskara på tre bröder där han var mellanbror.

Mamma Hilda jobbade som lokalvårdare och pappa Hjalmar drev en murarfirma. 16 år gammal träffade Lennart sin stora kärlek, Marianne, utanför ”Lustiga huset” på Gröna lund och som från den dagen varit hans ständiga följeslagare. Efter att han avslutat sin utbildning började han arbeta som arbetsledare/platschef på diverse byggföretag.

1960 föddes dottern Inga och 1965 föddes sonen Håkan. 1970 flyttade hela familjen till en nybyggd villa i Vallentuna och samtidigt startade Lennart byggföretaget Alternativ bygg AB.

Åren gick och 1976 köpet familjen en sommarstuga ”Långnäset” i Västerövsjö i östra Jämtland. Sittande nergrävda i en snödriva påsken 1977 beslutade de att sälja allt i Stockholm för att flytta upp till Jämtland. 2002 blev arbetet med att underhålla Långnäset för krävande så Lennart och Marianne flyttade till Virsbo utanför Västerås, men 2006 blev suget efter Jämtland för stort och de flyttade tillbaka. Under åren 92-96 fick Lennart fyra barnbarn, Isac och Oliver på Håkans sida samt Cilia och Tess på Ingas sida. Barnbarn som alltid fick Lennarts fulla uppmärksamhet när de träffades.

Lennart var en ”glad skit” och hade ofta egna idéer hur saker och ting skulle vara, ett stort hjärta för människor som han hade kär och alltid glimten i ögat. Förutom byggintresset så läste han oerhört mycket böcker, tyckte om antikviteter och hundar. Men hans största intresse var ändå hans fru Marianne. Jag kommer ihåg när han stolt visade upp sin nya keps som han köpt där han hade låtit brodera in ”Jag älskar Marianne”. Det säger en hel del om min pappas kärlek till sin fru.

Det finns otaliga historier om honom och hans skämt, till exempel när han najade fast en julgran under min kompis bil när vi var i 18-årsåldern som inte syntes men gav ifrån sig ett jäkla liv när han försökte köra iväg men som tystnade så fort han stod still. Eller när han välkomnade min flickvän som skulle komma på besök för första gången iförd cyklop, snorkel och simfötter och passade på att fylla hennes stövlar med fågelfrön medan vi var på mitt rum.

Jag själv har alltid sagt att ”farsan kommer dö med hammaren i handen” och så blev det. Han var just i färd att renovera den nyinköpta sommarstugan när han plötsligt rycktes bort från oss.

Jag tror att han just nu håller på att renovera ”pärleporten” samtidigt som han drar en vits för Sankte Per.

Håkan

Jag har full tilltro till att min kära pappa har det fortsatt underbart och kärleksfullt där hans själ lever nu.

Med kärlek och tacksamhet över allt han gett.

Inga