Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lennart Hallén

/

Lennart Hallén avled i sitt hem den 2 mars, 92 år gammal.

Annons

Lennart föddes i Skönvik i Medelpad, som andra sonen i en brödraskara på fyra. Familjen flyttade runt mycket och landade till slut i Östersund. Under större delen av sitt yrkesliv var Lennart anställd på Berners.

Under kriget anmälde Lennart sig som frivillig till Finland, men blev istället stationerad utanför Arvika, där han träffade sin livskamrat Anne-Marie.

Lennart läste mycket och hade en nyfikenhet och en vilja att alltid lära sig något nytt. Sina kunskaper förmedlade han gärna och vi är många som vidgat våra vyer tack vare honom.

Lennarts stora intresse var att uppleva naturen i alla dess former. Genom sitt sportintresse fick han uppleva den genom framförallt skidåkning och orientering, i vilka grenar han också tävlade upp i hög ålder. Seglingen på Storsjön och i Stockholms skärgård betydde också mycket för honom och för att göra seglingen till en riktig sport använde Lennart sällan motorn, inte ens när han skulle lägga till.

Fjällnaturen var kanske det som fascinerade honom mest. Från stugan i Storvallen fick han och familjen en bas från vilken fjällvärlden utforskades med många fina skidturer.

Lennart ville också gärna att andra skulle få uppleva naturens storslagenhet och många är de som, under hans tid som inom Svenska turistföreningen, fått uppleva den både till fots och på skidor. Av Lennarts intresse för sport och friluftsliv följde också ett engagemang i flertalet andra föreningar.

Lennart hade en vilja att alltid hjälpa till och se till att alla i familjen mådde bra. Han tyckte, främst de sista åren, att vi fanns lite för långt bort. Han ville gärna träffa barnbarnsbarnen, som var en stor källa till glädje för honom.

Vi kommer att sakna hans munspelande, hans starka vilja och framförallt hans stora omtanke om sina nära.

Familjen

Mer läsning

Annons