Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lena Philipsson på Diggilooturné

För första gången intar Lena Philipsson Diggiloo-scenen när showen ger sig ut på sin tolfte turné nästa sommar. Hon är en av fem nya artister i ensemblen för 2014. 12 juli rullar de in i på Fröjdholmen.

Nanne Grönvall, komikern Per Andersson och trumpetsoloisten Magnus Johansson har vi tidigare sett i Diggiloo och de ges nytt förtroende nästa år.

Bland nykomlingarna hittar vi Erik Segerstedt, Eric Gadd, Nassim Al Fakir och så Lena Philipsson. Om hon nu kan kallas för nykomling.

– Jo men det är kul att få göra något nytt. Och att få dela scenen med flera. Dessutom känner jag de flesta sedan tidigare så jag vet att det kommer bli kul och mycket skratt.

Vad Lena ska göra på scenen, och vilken roll hon kommer få i ensemblen, kan hon dock inte svara på i dagsläget.

– Men jag har så klart börja fundera på vilka låtar jag vill göra och så vidare. Och duetter, det vill jag göra, säger Lena Philipsson.

Ytterligare en nykomling, och överlägset yngst i ensemblen, är 17-årige Oscar Zia. Trots att det inte är mer än ett år sedan han slog igenom i TV 4:s "X factor" blir det här den fjärde stora produktionen som han deltar i. Han var även med i "Let's dance" i våras och körade bakom Behrang Miri i Melodifestivalen i våras.

– Till en början var jag faktiskt osäker på om jag det här var rätt för mig. Men jag fick gå på magkänslan som sa att man inte ska vara så kinkig utan göra det som är kul helt enkelt, säger Oscar Zia.

I februari nästa år släpper han sin första platta.

– Nu får jag äntligen visa vem jag är som artist. Hittills har det känts som att jag bara har praoat som artist, säger han vidare.

Då kan man förmoda att du under Diggiloo-turnén kommer vilja köra din egen musik?

– Ja det hoppas jag. Gärna i något coolt nummer med dans. Tanken är att jag ska försöka utnyttja resurserna som finns i en sådan här produktion, säger Oscar Zia.

Sist men inte minst rundas ensemblen av med Diggiloo-drottningen själv, Jessica Andersson, som nästa år gör sin tionde säsong i showen.

- Diggiloo är så jävla roligt och jag älskar det. Det är inget jobb för mig utan ett sommarkollo med förmåner.

Jessica Andersson har på senaste plattan gått från uptempo och schlager till en lite mer allvarsam musikstil. Kommer det att funka i Diggiloo?

- Jag tror på att det även i underhållning finns tid och utrymme för allvar och eftertanke. Och jag hoppas verkligen att jag får möjligheten att integrera detta i Diggiloo, säger Jessica Andersson.

Tobias Sahlén/TT