Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Endre spelar in norskt filmdrama i Trinidad

/
  • Lena Endre går från ”Millennium” till inspelningen av den norska filmen ”Limbo”.Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Lena Endre ska tillbringa hösten i Trinidad. Hon har en stor biroll i norska relationsdramat ”Limbo”.

Annons

Lagom till världspremiären av ”Flickan som lekte med elden”, där hon spelar redaktionschefen på tidskriften Millennium, har Lena Endre rest till Norge. Där är nu arbetet påbörjat med ”Limbo”: ”Ett intensivt och visuellt drama om en ung mors kamp för att hitta sig själv i en tid av omvälvning”, som filmen beskrivs av det norska filminstitutet.

– Den utspelas i expatmiljö (en utlänningskoloni) i Trinidad på 1970-talet. Jag ska vara där i en månad med början den 18 oktober, säger Lena Endre.

– Jag spelar Charlotte, frun till en av rollfigurerna. Mer om handlingen berättar jag inte, men jag har en fantastisk australiensisk motspelare som heter Bryan Brown.

Brown har tidigare varit med i storfilmer som ”Cocktail” mot Tom Cruise och ”Australia” mot Nicole Kidman och Hugh Jackman.

För regin av ”Limbo” står en debutant, Maria Sødahl. Hon har också skrivit filmens manus.

– ”Limbo” är ett starkt och dramatiskt relationsdrama med tydliga paralleller till danska filmer som till exempel (Susanne Biers) ”Älskar dig för evigt” och ”Efter bröllopet”. Den är igenkänningsbar i sin mänsklighet, dramatisk och upprivande, rörande och engagerande, säger den norska filmkonsulenten Vera Micaelsen på filminstitutets hemsida.

Filmen har beräknad premiär i oktober 2010. Den har en budget på motsvarande 30 miljoner svenska kronor.

Mer läsning

Annons