Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lekfull arrogans från Åre

John Duva

Gaffa

(Torsdag)
3

Annons

Förra året släpptes skivan "We are your mother" och sedan dess har John Duva, från Åre, sakta men säkert kilat in sig i folks medvetande, inklusive mitt. Tyvärr inte tillräckligt för att locka ut Yranpubliken till Gaffa som i kväll inleds med lekfull arrogans och stor glädje. Sextetten har dukat upp med självförtroende – scenuppställningen påminner närmast om ett Stortorg i miniatyr. Det ser så spontant ut, lite ”vi tar i alla fall livet med en klackspark och en tamburin, tro inget annat”.

Men John Duva är nog så teoriserat och genomtänkt. Referenserna till The Hives och The Stooges klöser djupa revor i scenen i varje andetag sångaren Robin Malm tar. Min favoritlåt har blivit ”Fogden”, men ”Bullet” ligger inte långt efter.

John Duva får passa sig så att de inte blir för monotona, låtarna har en liten tendens att flyta ihop till en efter en stund, men annars skulle jag gissa att framtidsutsikterna ser goda ut. Håller de i sina analoga riff och stöter på de rätta kontakterna har bandet goda chanser att bli underhållningsmaskiner i samma vintageanda som The Hellacopters. Bandet jobbar just nu med nästa platta. Den ser vi fram emot.