Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejon tog tredje raka mot ÖIK "Jag är jättebesviken"

ÖIK var tillbaka i gamla synder och föll på eget grepp mot Lejon.

– Lejon har vunnit tre matcher i rad mot oss och jag är jättebesviken, sa Markus Åkerblom efter 2–4-förlusten.

ÖIK hade 1–0 och 2–2, men två hemmamål i slutet på andra perioden stängde butiken. Lejon höll sedan ut i tredje perioden, trots att ÖIk vann skotten med hela 16–3.

– Framåt spelade vi bra och vi sköt i ribba och stolpe, men de fyra mål vi släppte in ska inte få ske på den här nivån. Det finns en anledning till att vi ligger där vi ligger (i tabellen).

Åkerbloms kritik handlade inte enbart om backarnas brister i man-man- och positionsspel, utan det var den allmänna bilden han ville åt.

– Även forwards har defensiva uppgifter. När vi försvarar oss gör vi det med alla fem spelare. Varje gubbe har uppgifter att sköta, de ska markerina fria spelare. I dag var vi inte tillräckligt noggranna. Vi var inte med.

Det är inte så att Lejon passar er väldigt dåligt?

– Nej, de har väl förlorat tio matcher i rad eller något sånt. Det här var otroligt onödigt.

Förlusten innebär att Örnsköldsvik har chans att krympa avståndet till ÖIK på den sista play off-platsen. Om Ö-vik vinner i morgon mot Vännäs skiljer bara en seger mellan lagen.

– Det är klart att jag är orolig för play off-platsen. Jag är jätteorolig för Ö-vik.

Markus Åkerblom och kollegan Jörgen Själin måste nu försöka hitta ett sätt att avsluta bortahelgen på ett bra sätt. Ny match väntar i morgon mot serieledande Piteå.

– Vi måste rycka upp oss och göra en betydligt bättre insats än så här så att vi får med oss något hem.