Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Westberg ny kyrkoherde i Bräcke-Gällö

/
  • Leif Westberg, ny kyrkoherde i Revsunds och Bräcke pastorat, visade upp sig för första gången i samband med sopplunchen i Sundsjö församlingshem på torsdagen.
Foto: Ingvar Ericsson

Leif Westberg, 55, fram till och med lidna månadsskifte komminister i Svegs församling, tillträdde på tisdagen jobbet som ny kyrkoherde i Revsunds och Bräcke pastorat i Bräcke kommun.

Annons

Där efterträder han Eva Eriksson som numera sysslar med annat. Leif har sina rötter i Mellansel, Ångermanland, där han började sin yrkeskarriär i Hägglunds verkstad där han som hydraulikmontör i mycket ägnade sig åt att producera bromsar.

Bromsar är dock knappast något som hans omgivning på senare tid lärt sig att i första hand förknippa honom med. Han har i sitt privata liv ett något utstickande garageinnehåll med en personbil av märket Chrysler 300 M -99 och en motorcykel av märket Kawasaki Ninja, den sistnämnda med en angiven toppfart på runt 300 km/tim.

Att göra sig nytta av det sistnämnda ställer förvisso krav på att man har Herren på sin sida.

Med all respekt för Herren försäkrar Leif att han trots den formella närkontakten med vederbörande aldrig frestats att testa ens närheten av närheten av vad hans hoj duger till.

Under sin tid i Härjedalen har Leif vid några tillfällen låtit sin motoristiska vurm skina igenom.

Detta i form av motorgudstjänster och en drive in-vigsel i samband med cruisingtåget i Lillhärdal 23 juli i fjol.

– Tre par vigdes i gammelbilar, och jag fick åka jänkarbil på kuppen, en Oldsmobile -58, jublar Leif.

Leif Westberg hade fram till 2008 ett herdejobb i Ljusta-Ramsjö församling, Hälsingland, varifrån han hoppade till komministerjobbet i Sveg, men nu återgår till chefspositionen.

– Jag trivs i ledarrollen och jag ser mitt nya jobb i Bräcke och Gällö som en intressant utmaning.

Leif är handplockad av de båda kyrkoråden.

Han kommer tills vidare att veckopendla från Sveg där sonen Martin går i gymnasiet och hustrun Maria arbetar i Härjedalens kommun.

Mer läsning

Annons