Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Rönnberg

/

Vår älskade Leif Rönnberg har alldeles för tidigt lämnat oss. Han avled hastigt i Norråker den 24 november 2010 i en ålder av 65 år.

Annons

Leif föddes den 6 mars 1945. Han växte upp i den så kallade Rönnbergsvillan i Kyrktåsjö med sin mormor Hedvig och sin morfar Fabian Rönnberg som var skogsinspektör. Hans mor Anna Rönnberg arbetade under hans första levnadsår i Stockholm tills hon sedermera fick en tjänst på kommunalkontoret i Kyrktåsjö.

Leif var en god historieberättare och har på ett levande sätt berättat många spännande och roliga historier om barndomstiden i Kyrktåsjö. Han började vid sex års ålder i skolan i Kyrktåsjö, tog realexamen i Hoting 1961 och studentexamen från latinlinjen vid gymnasiet i Strömsund med höga betyg år 1964. Därefter arbetade han några år som lärare i Kyrktåsjö, Hoting och Backe.

Leif studerade tyska, historia, statskunskap och nationalekonomi vid Umeå universitet och erhöll 1970 en filosofie magister. Vidare läste han religionskunskap och geografi, och därefter pedagogik på ämneslärarlinjen vid Göteborgs universitet och blev adjunkt 1973.

Under sin skol- och studietid arbetade Leif flitigt inom ett flertal olika områden: som skogsplanterare, sophämtare i Ragunda kommun och spärrvakt i tunnelbanan i Stockholm.

År 1974 började Leif arbeta som högstadielärare vid Källtorpsskolan i Järfälla kommun där han undervisade i tyska och samhällsorienterade ämnen tills han våren 2009 gick i pension.

Utmärkande för Leif var att han var intresserad av, insatt i och kunnig inom nästan alla områden då han var vetgirig, samt intensivt och engagerat tog del av den aktuella samhällsdebatten och läste mycket inom områden som politik, historia, djur- och natur, sport samt om bilar. Han hade även starka åsikter inom det mesta och tyckte om att debattera. Leif var otroligt namnkunnig och var familjens gemensamma uppslagsbok när det gällde äldre- och nutida historia, språk samt namn, årtal och släktskapsband även inom Tåsjöbygden.

Sedan barndomen och sedermera tillsammans med dottern Madeleen, som föddes 1980, hennes mor Margareta och modern Anna fiskade och fjällvandrade han och åkte slalom. Han löptränade under många år, var en förträfflig naturfotograf och tyckte mycket om att köra bil och laga mat.

Leif var social, humoristisk och hade barnasinnet kvar. Han var en person som vi kunde lita på, som ställde upp i alla lägen och som öppet visade sitt stöd och sin kärlek. Som far var Leif otroligt närvarande, och engagerad och delade med sig av sina kunskaper.

Leif älskade sin hembygd. Vi är tacksamma över att han fick vara på sin allra käraste plats, vid stugan i Norråker, sitt sista ögonblick i livet. Leif lever vidare i oss. Vi bär med oss allt han gett oss i lärdomar, all den kärlek vi fått av honom och allt han gjort för oss.

Margareta och Madeleen

Mer läsning

Annons