Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif Ersson tar över i Ope

Ope dam har hittat ersättaren till John-Rune Wikén.

Leif Ersson lämnar Häggenås och tar över det nya division 1-laget.

Ope har länge letat efter en ny huvudtränare, men fått nej från alla tänkbara kandidater.
Bo Alenius har bland annat nobbat, liksom Molidens tränare.

– Bosse har så stark anknytning till K/D att han inte vill träna ett lag i samma serie. Molidens tränare kunde inte lämna besked så snabbt och därför var vi tvungna att gå vidare, berättar Susanne Hallberg.

Till slut fick Ope napp, på avgående Häggenåstränaren Leif Ersson. Men inte direkt.

– Han ville ha betänketid och se hur vårt lag såg ut. Han har tittat på när vi spelat Rodlah cup (inne-DM) och även på en del träningar.

Hur nöjda är ni nu, när Leif har tackat ja?
– Jättenöjda. Han träffade tjejerna i går (onsdag) och ska börja träna laget på måndag.

Med Leif Ersson får Ope en ledare som är den raka motsatsen till den lugne och timide John-Rune Wikén. Ersson har temperament och är känd som en äkta vinnarskalle.

– Leif har fått resultat med alla de lag han har tränat. Det är en bra egenskap. Visst är han eld och lågor, men jag tror att han har lugnat ned sig med åren.

Beskedet att Leif Ersson kliver på Ope-tåget är den sista, viktiga pusselbiten för Ope.

Vad gäller spelartruppen har man fyllt ut de två sista platserna. De två spelare som skrivit på är backen Lina Lindman, Häggenås och forwarden Lisa Landin, ÖDFF.

– Lina är en äldre spelare. Hon är lugn och en bra tjej för gruppen. Lisa har bestämt sig för oss för flera veckor sedan och kommer att vara med i finalspelet i Rodlah Cup på tisdag.

Betyder det att truppen är spikad?
– Ha-ha, ja, som nykomlingen kan vi inte vara annat än nöjda med hur vårt jobb har gått.