Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leica Summilux-M 35/1,4 slutligen officiell

Efter flera läckor och uppskjutna lanseringar blir nu Leica Summilux-M 35mm/1,4 Asph officiellt.

Efter flera läckor och uppskjutna lanseringar blir nu Leica Summilux-M 35mm/1,4 Asph officiellt. Flera förbättringar ska ha gjorts, trots att föregångaren anses vara väldigt bra.


Vi har tidigare skrivit om Leica Summilux-M 35mm/1,4 Asph då ett internt dokument kommit ut på nätet. Läckaget kom efter att objektivet ursprungligen skulle ha lanserats.

Varför objektivet blev försenat är okänt, det kan vara någon detalj som skulle lösas eller att det inte fanns tillräckligt många prototyper att visa upp vid presslanseringen.

I ett pressmeddelande uppges att Leica Summilux-M 35mm/1,4 Asph har fått en så kallad flytande linskonstruktion. Det innebär att linserna rör sig under fokusering på ett sådant sätt att den optiska prestandan ska vara lika bra på nära håll som på oändligt avstånd.

Jämfört med föregångaren är objektivet en halv centimeter kortare och har fått ett nytt motljusskydd i metall som inte ska skymma sökarbilden så mycket.

Leica uppger att det nya objektivet ska vara fri från koma-fel (kometformade ljuskällor) från med bländare 2 och mindre öppningar.

Det svenska priset är 39.900 kronor och leveransstart sker i juli.

Läs mer om specifikationerna här.


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild