Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Left 4 Dead

/

(Valve)
Ålder: 18+
Format: Xb 360, PC
Betyg: 4

Annons

Efter "Half life 2" och dess uppföljande episoder byter superutvecklarna Valve spår totalt. "Left 4 dead" är något så simpelt som en rättfram zombieskjutare för fyra personer, fast på en hälsosam dunderdiet av steroider.
Här snackar vi inte tröga odöda som sakta hasar sig fram med ett karaktäristiskt "wöööööhh". Nej, i Valves tappning är zombiesarna totalt bindgalna levande döda som springer livet ur sig för att få käka upp det du har innanför pannbenet.
Och det handlar inte om futtiga tio-, tjugo- eller trettiotalet utsvultna monster. Staden i spelet kryllar av dem, nej svärmar av dem, i hundra- eller kanske tusental.
"Left 4 dead" går att spela på egen hand, men ska helst upplevas online med fyra andra spelare. Då kommer era nerver att prövas på allvar när du/ni tvingas möta monstrens vansinnesattacker i små trånga utrymmen där det knappt går att skjuta utan att träffa sina livsviktiga medspelare eller på öppna ytor där hundratals fiender attackerar samtidigt.
Valve har också pressat in ett antal olika specialzombies, som snyftande, men livsfarliga, "häxor", lurigt lömska "smokers" och övermänskligt tåliga "tanks" som skapar speciella situationer som kräver snabba lösningar och samarbete.
Att grafiken och fysiken dessutom hör till det snyggaste vi sett i år gör definitivt inte den här skräckfesten sämre.
Actionfans med tåligt psyke gör bäst i att inte missa Valves nya mästerverk. Den kräsmagade bör genast leta efter ett snällare spel för bakom 18-årsgränsen döljer sig årets absolut blodigaste spel.
Skrämmande nära full pott.

Mer läsning

Annons