Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oberörbar

Annons

För att nu ta en vända till om Mona Sahlins dagar i Almedalen, så kan jag berätta att hon mellan tal och kyrka också träffade delar av medieeliten i en kombinerad utfrågning och show där imitatören Göran Gabrielsson stod för det roliga och Lars Adaktusson stod för det seriöst lättsamma.

Han överraskade mig positivt som utfrågare redan kvällen före när Centerpartiets Maud Olofsson stod i centrum. Jag erkänner att jag har svårt att stå ut med henne. Mest beror det väl på det politiska. Centerns högersväng tillhör det mest tragiska i det svenska politiska livet. Jag gläds åt gårdagens opinionssiffra på 4,9 procent.

Fast hos Adaktusson klarade sig Olofsson bra. Detsamma kan sägas om Mona Sahlin kvällen därpå. Slagfärdiga damer båda två. Men min reflektion blir en annan. Där skämtades friskt om alla. Göran Persson inte minst. Och Ibrahim Baylan fick heta Bagdad Bob ett par gånger för mycket för att skulle vara roligt.

Men statsminister Fredrik Reinfeldt verkar i det närmaste oberörbar. Jo, en gång fick han ta till orda i Gabrielssons mun. Han är inte så karakteristisk i rösten. Men framförallt är det som om han inte får skämtas med. Jag undrar verkligen vad det beror på. När Persson var som populärast efter EU-ordförandeskapet var det ändå ingen komiker som drog sig för att skämta om honom.

För att till sist återanknyta till artisten Marit Bergman så vill jag med anledning av huvudledarens ämne säga som hon sa i Almedalen: När Du väljer var då inte så egoistisk. Tänk på oss allesammans.

Mer läsning

Annons