Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höj minimilönerna

Till de större sabotagen mot det svenska folkets sympatier för EU, räknar jag stödet från Svenskt Näringsliv till det lettiska företag som i Vaxholm med dumpade löner konkurrerade ut svenska byggare.

Annons

Domen i EG-domstolen oroar många. Och i förra veckan la regeringens utredare Stråth fram ett förslag om hur man med svensk lagstiftning ska kunna undanröja risken för lönedumpning, så att vi inte får olika löner för samma jobb genom att utländsk arbetskraft ges sämre villkor.

Det borde inte vara speciellt svårt. I Danmark har man lyckats. Men där har å andra sidan arbetsgivarorganisationer och fack haft samma åsikt. Konkurrens med låga löner är illojal konkurrens. Lönen ska inte kopplas till arbetarens ursprung.

Stråth har inte lyckats i och med att han underkänner de svenska fackens rätt att ta strid för annat än avtalens minimivillkor. Om företaget kan visa upp ett utländskt kollektivavtal med likvärdiga villkor kan facket inte kräva ett avtal.

Det öppnar för oseriösa arbetsgivare. Finns det sådana frågar Du kanske. Ja, exemplen är många på att arbetare har ett anställningsavtal att visa upp och ett annat som gäller i verkligheten. Bara i förra veckan avslöjades det i de småländska skogarna.

EU:s utstationeringsdirektiv bör ändras samtidigt som ett socialt protokoll antas enligt Europafackets krav. Men från dagens svenska regering är inget initiativ att vänta. Det facken kan göra är att se till att minimilöner och andra miniminivåer i avtalen drivs upp. Vad tror sig Svenskt Näringsliv vinna på det?

 

Mer läsning

Annons