Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ledare samlades för länets utveckling

Politiker, tjänstemän, företagsledare och statlig verksamhet samlades på Stocke Titt under torsdagen då Jämtlandsakademin startade upp Ledarforum.

Tanken med dagen och Ledarforum är att politiker och företagare ska sambeta mer för att utveckla länet istället för att verka på varsitt håll. Samt att förebygga de fördomar som finns dem emellan.

Jämtlandsakademin som ligger bakom Ledarforum består av 35 medlemmar som är eller har varit verksamma i företag, offentlig sektor eller med egen verksamhet utanför länets gränser. Alla har de rötterna i Jämtland men bor och driver företag någon annanstans i landet. Tillsammans arbetar de med att utveckla länet.

– Det är dags för oss viktiga ledare att tillsammans utveckla Jämtland tillsammans. Nu ska vi verkligen göra något, säger Ulf Lindelöw processledare på Jämtlandsakademin.

Under dagen delades de 70 deltagarna in i grupper som leddes av medlemmar från Jämtandsakademin.

– Vi har inga föreläsningar utan diskuterar i grupper frågor som ”vad har vi för gemensamma mål” och ”vilka hinder står i vägen för att nå målen”. Ledarforum ska vara platsen som bjuder in olika grupper för att kunna jobba för att påverka och nå målen, säger Ulf Lindelöw.

Jämtlandsakademin har under ett par år haft en idé om att göra något liknande och tanken och visionen med deras mentorsprogram var att utvecklas vidare i Ledarforum.

– Tanken med Ledarforum är att stärka det egna ledarskapet och stärka utvecklingen i länet. Just de strategiska länsutvecklings frågorna finns det inga arenor för, säger Gun From projektledare i Jämtlandsakademin.