Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lea från Backe vidare i Idol

Hon sjöng, hon vågade och hon gick vidare. Lea Ramsin från Backe är en av dem som fått en guldbiljett och gått vidare i Idol 2016.

Det var i mars i år som Idolturnén gjorde ett stopp i Östersund för att leta efter nästa stjärna. Lea Ramsin, 27 år från Backe, var en av dem som köade längs Stortorget med målet att få provsjunga inför juryn, något som visade sig vara ett bra val.

– Jag sjöng även förra året på Gotland, men gick inte vidare då. Då träffade jag Laila i gamla juryn som sa att jag skulle öva upp självförtroendet. Jag tänkte att jag kanske skulle ta tag i det här och inte bara sitta hemma i soffan, ingen minns ju en fegis.

Lea syftar på sin scenskräck, det är den som är hennes största hinder.

– Scenskräck går hand i hand med dåligt självförtroende och det är inget jag har annars. Men det är något med att stå inför folk på scen och bli bedömd.

Men sagt och gjort, efter förra årets audition har Lea övat på att uppträda inför folk genom att bland annat sjunga på dop, bröllop och andra tillställningar. Hon har också sjungit en del tillsammans med en sångpedagog.

– Jag har tuffat på mig och vunnit över min egen rädsla. Jag tänkte att även om jag inte skulle gå vidare så var det här ändå en stor vinst för mig, så det kändes helt sjukt att få guldbiljetten.

Sång har alltid varit ett naturligt inslag i Leas liv, flera i hennes familj är musikaliska och själv har hon sjungit och dansat så länge hon kan minnas. Lea är uppvuxen i Stockholm men som 14-åring flyttade hon till Näsåker. Till Jämtland och Backe flyttade hon 2010 men i fredags gick återigen flyttlasset, den här gången till Dalarna.

– Jag och min sambo har köpt hus i Svärdsjö, det ligger två mil från Falun. Folk i Backe har varit fantastiska, jag har fått så många positiva glada reaktioner på min sång och min medverkan i Idol. I ett sånt litet samhälle har man sin egen roll på något vis, och jag tror inte någon riktigt visste att jag kan sjunga och så plötsligt blev jag "Lea, hon som sjunger". Folk har stoppat mig på Ica och velat att jag ska sjunga.

Inslaget med Lea visades på TV4 under tisdagen. Hur det gick på fortsättningen i slutaudition visas senare i september.

Läs mer:

Magnus Schönberg om artistdrömmarna, favoritpizzan och sin idol

Idol-aktuelle Magnus Schönberg: "Jag gick igenom den jobbigaste perioden i mitt liv just då"