Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxpastrami med pepparrotssås

30 stycken
1 kg laxfilé
4 msk salt
4 msk strösocker
2 tsk grovkrossad svartpeppar
smör

Pepparrotssås:

2 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
1 msk färsk, riven pepparrot
1 krm salt
Frys laxen över natten. Låt den tina och dela den i två delar. Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem. Låt laxen ligga i en stor plastpåse på ett fat i kylen 6-8 timmar. Skölj av och torka laxbitarna. Strö över peppar. Hetta upp en stekpanna. Bryn laxen i smör cirka 1 minut på varje sida, den ska inte vara genomstekt. Låt den kallna. Blanda ihop pepparrotssåsen. Skär laxen i bitar. Servera pepparrotssåsen till. Tänk på att rätten måste förberedas i tid! Receptet kommer från Arla.

Annons