Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laxpastrami med pepparrotssås

30 stycken
1 kg laxfilé
4 msk salt
4 msk strösocker
2 tsk grovkrossad svartpeppar
smör

Pepparrotssås:

2 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
1 msk färsk, riven pepparrot
1 krm salt
Frys laxen över natten. Låt den tina och dela den i två delar. Blanda salt och socker. Strö blandningen över laxbitarna på båda sidor och lägg ihop dem. Låt laxen ligga i en stor plastpåse på ett fat i kylen 6-8 timmar. Skölj av och torka laxbitarna. Strö över peppar. Hetta upp en stekpanna. Bryn laxen i smör cirka 1 minut på varje sida, den ska inte vara genomstekt. Låt den kallna. Blanda ihop pepparrotssåsen. Skär laxen i bitar. Servera pepparrotssåsen till. Tänk på att rätten måste förberedas i tid! Receptet kommer från Arla.