Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laxcarpaccio med pepparrotskräm

En elegant och lättgjord förrätt. Skär laxen riktigt tunt. Det går lätt om den inte är helt tinad.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

200 g fryst laxfilé, mittbit

1 msk pressad citron

1,5 msk olivolja

0,5 tsk salt

0,5 krm svartpeppar

Pepparrotskräm:

1 dl lätt crème fraiche

2 msk finriven pepparrot

1 krm salt

1 litet äpple

5 g gurka

2 rädisor

1 skiva rågbröd

1 ask krasse

Så här gör du:

Skär laxen i tunna skivor. Blanda citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing. Rör ihop crème fraiche, pepparrot och salt. Ställ kallt. Skär äpple och gurka i små tärningar, skiva rädisorna tunt. Tärna brödet fint och rosta det i en torr, varm panna. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen. Fördela äpple, gurka och rädisor på laxen. Ringla över pepparrotskräm, strö över krasse och brödtärningar. Toppa med lite riven pepparrot. Receptet kommer från Arla.