Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laurie Anderson – Homeland

(Nonesuch/Warner)

Annons

Betyg: 4 Laurie Andersons förmåga att ständigt byta skepnad, utmana sin publik men samtidigt behålla en litterär och scenisk kvalitet har gjort henne till en av de mest intressanta fortfarande verksamma amerikanska performanceartisterna. Den nya skivan ”Homeland”, som släpps tillsammans med en dvd, är en fin och nedtonad samling av hennes unika kombination av samhälls- och religionskritisk elektronisk konstmusik och pop.

Det centrala verket på detta mystiska sammelsurium till skiva är episka ”Another day in America”. En elva minuter lång poetisk betraktelse över ett hemland på väg mot någonting, möjligtvis en förändring eller ett uppror. De avslutande raderna lyder: ”And oh my brothers and oh my sisters/How do we begin again? How do we begin?” Laurie Anderson fortsätter vid 63 års ålder att ifrågasätta. Det i sig är beundransvärt. Hon hade lika gärna kunnat spela golf och vänta på barnbarnen.