Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättlagade utflyktspiroger

Smördeg, köttfärs och riven ost är grunden för de här frasiga pirogerna, som blir extra goda med en sallad till.

Annons

Det här behöver du:

400 g smördeg

300 g köttfärs

smör

2 dl lätt crème fraiche, tomat&basilika

1 morot

1 ägg

sesamfrön

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna något och dela dem på mitten.

Stek köttfärsen i smör i en stekpanna. Tillsätt crème fraiche och låt det koka ihop. Skala och riv moroten och blanda med färsen. Låt svalna något. Rör ner osten.

Lägg en klick av fyllningen på varje smördegsruta och vik ihop. Nyp ihop kanterna. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Receptet kommer från Arla.