Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lättare företagande med alliansen

När regeringen i november tar bort revisionsplikten för mindre aktiebolag kan bolag i länet spara uppskattningsvis 40 miljoner kronor. Pengar som då kan användas till investeringar och utveckling.

Av länets knappt 4 500 aktiebolag är det ungefär hälften som berörs av regelförenklingen. Besparingen ligger ofta på mellan 10 000 och 20 000 kronor per bolag och år. För små företag är pengarna ett viktigt tillskott.

Företag ska uppfylla minst två av tre krav som är: max 3 anställda, en nettoomsättning på mindre än 3 miljoner och en balansomslutning på mindre än 1,5 miljon. Ett aktiebolag som vill slippa revisionsplikten måste registrera det hos Bolagsverket.

Allt som görs för att företagens administrativa börda ska bli lättare att bära är positivt. Regeringen har hittills genomfört 172 åtgärder för att förbättra företagsklimatet, och mycket mera är på gång.

Den slopade revisionsplikten är ytterligare ett vallöfte som infriats. Fler och växande företag är en förutsättning för att jobb och tillväxt ska skapas, för alla i hela landet. Bakom beslutet om frivillig revisionsplikt ligger i allra högsta grad Centerpartiet.

”Det är en arbetsseger för näringsminister Maud Olofsson. Hon har slitit som en nordsvensk häst i skogsbruket medan finansminister Anders Borg stretat emot”. Det säger Företagarnas vd, Anna-Stina Nordmark Nilsson, om regeringens förslag om slopad revisionsplikt för småföretagen.

Det är till stor del Centerpartiets förtjänst att det görs mycket för länets och landets företagare.

Vår uppfattning är fortfarande att revisionsplikten ska slopas generellt för småföretag. I nästan alla EU-länder är de små företagen redan undantagna från revisionsplikt.

Per Åsling (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel