Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättare att överblicka Google-sökningar

/

Med bilder av webbsidorna som dyker upp som sökresultat hos Google ska det bli lättare att hitta rätt utan att behöva klicka så många gånger.

Annons
Med bilder av webbsidorna som dyker upp som sökresultat hos Google ska det bli lättare att hitta rätt utan att behöva klicka så många gånger.

Istället för att få träffarna i Google listade som länkar med en tillhörande, kort text kan man nu bläddra mellan bilder av webbsidorna för att bestämma sig vilken som är mest intressant att gå till. Funktionen Instant Preview finns sedan tidigare när man gör Google-sökningar från en dator, nu har Google lanserat en variant som fungerar med telefoner och surfplattor som antingen har minst version 2.2 av Android  minst version 4 av Ios. 

Namnet till trots så hänger Instant Preview inte ihop med den Instant-funktiion som kan föreslå sökord under tiden man skriver saker i sökfältet. Man kan alltså ignorera möjligheten att aktivera Instant som man får när man surfar till google.se med mobilen.

När man skrivit in ett sökgreppet och klickat på förstoringsglaset får man upp en lista med träffar där det finns en annan typ av förstoringsglas intill varje träff. Genom att klicka på något av dessa kan man sedan scrolla mellan de närmast föregående och följande träffarna i form av översiktsbilder. Tanken är att bilderna ska ge en bättre uppfattning om sidornas innehöll och bespara användarna att behöva klicka fram och tillbaka mella olika sidor och listan med träffar innan man hittat det man vil.


/Henrik Thoresson

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons