Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lätt att välja rätt

Det är lätt att rösta i årets val till EU-parlamentet för oss norrlänningar. Vi har bara två kandidater som har en chans att bli invalda och det är Peter Eriksson (MP) och Jens Nilsson (S). De övriga partierna har sina kandidater för långt ner på valsedeln för att de ska komma ifråga enligt en statsvetare som uttalade sig radions P1. Att rösta på dem var som att kasta bort sin röst om man ser det ur ett norrländskt perspektiv.

Norrland är en region som är lika stor till ytan som Holland och Belgien tillsammans som bör ha två i parlamentet som bevakar de Svenska glesbygdsintressena. Men det viktigast av allt är att det Socialistiska blocket för första gången kan få majoritet i parlamentet och byta ut Högerfalangen som har regerat under hela den period som valutaunionen har existerat, med krisande länder som stod på kö för att få sina nödlån utbetalda och därtill en arbetslöshet som är skyhög.

Så kan det gå när man inte har makt över sin styrränta och penningpolitik och inte har möjligheten att devalvera om det krisar till sig!

EU måste reformeras det ska inte uppfattas som en överstatlig myndighet, flera beslut ska fattas på nationell nivå. EU ska vara en freds- och frihandelsunion som det var tänkt från början och inget stormaktsbygge som strävar till att bli störst till ytan!

Gå och rösta på söndag även om du är kritisk till EU vi är en medlemsstat än så länge?

Humanist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel