Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låter som Persbrandt

"Sjömanshjärta"

(Baba Recordings/Sony Music)

Bästa låt: "Barndomens mörka rum"

Man ska ha följande information i bakhuvudet när man lyssnar på Juha Mularis debutskiva: Han är en före detta råbuse som suttit på kåken, levt det hårda livet och som upptäcktes av Petter av en slump på ett bröllop i Åre. Utan bakgrundshistorien skulle "Sjömanshjärta" nämligen gå tämligen obemärkt förbi, men det finns något både rörande och fascinerande med 49-åringens resa, för att använda det mest slitna uttrycket någonsin.

"Sjömanshjärta" är varsamt producerad av Simon Nordberg och namnkunniga Lars Halapi, Heinz Liljedahl, Love Olzon och Peter Kvint har ett finger med i spelet. Texterna handlar förstås om Mularis erfarenheter, och låtarna är raka gitarrbaserade vishistorier som andas Totta Näslund och Stefan Sundström.

Sammantaget är det här en habil debut som dock inte griper tag på allvar.

Bonusinformation: Juha Mulari låter exakt som Mikael Persbrandt. En snabb googling visar att de är kompisar, och faktum är att de låter så lika att jag inte kan svära på att det är inte är Persbrandt som sjunger på varenda låt.