Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt länet ta en grön tätplats!

De val vi gör i dag formar det liv vi lever i framtiden. De investeringar som vi gör i dag skapar morgondagens samhälle.

Kunskaperna om vad som krävs för att skapa en hållbar utveckling finns. Det är här och nu som omställningen måste ske.

Detta gäller inte minst för oss i Jämtlands län. Här finns resurser att genomföra det Miljöpartiet vill göra – en Green New Deal – en grön omställning av samhället. Jämtland har råvarorna i form av skog, jord, vind och vatten. Här finns också kunskapen och människorna som vill genomföra den.

Miljöpartiet går till val på en politik för en grön omställning som skapar nya jobb, ökad trygghet och ett starkare Sverige.

Miljöpartiet vill göra en stor satsning på små och medelstora företag, något som gynnar oss i Jämtland. För det första vill vi sänka arbetsgivaravgiften för små företag med 10 procentenheter, samt öra extra lättnader för ensamföretagare som anställer.

För det andra vill vi inrätta en statlig riskkapitalfond för att underlätta för de små- och medelstora företagen. För det tredje så vill vi sänka momsen inom tjänstesektorn. Vår politik skulle gynna ett turistlän som Jämtland.

Många nya entreprenörer har som drivkraft att ta ett större etiskt, socialt och miljömässigt ansvar, det bidrar till en hållbar utveckling. Miljöpartiet vill öka anslagen för innovationer, produktutveckling och miljöutveckling i små och medelstora företag. Ny grön teknik ska främjas till förmån för gammal uttjänt fossilteknik.

Vi behöver bilen på landsbygden, men sitter fast i ett olyckligt fossilbränsleberoende. Det blir landsbygden som drabbas hårdast när oljepriserna skjuter i höjden. Att ställa om till förnybara bränslen är en ödesfråga, och därför ska alla ges möjlighet att tanka förnybara bränslen.

Miljöpartiet vill gynna produktion och distribution av bland annat biogas i hela landet. Produktion av biodrivmedel bidrar också till att skapa nya jobb.

Låt Jämtlands län bli föregångare i den gröna omställningen!

Karin Thomasson (MP)

Kandidat till riksdagen och kommun

Olof T Johansson (MP)

Kandidat till riksdagen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel