Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Låt den rätte" hyllas i USA

Annons


Svenska vampyrdramat "Låt den rätte komma in" av Tomas Alfredson har bitit ett hårt tag om strupen på amerikanska filmkritiker. Filmen hade USA-premiär i fredags, samtidigt som i Sverige, och recensionerna är överväldigande.

På filmsajten Rotten Tomatoes, som sammanställer kritikernas omdömen, finns för närvarande 30 amerikanska recensioner, bland annat från stora tidningar som Newsweek, New York Times och branschorganet Hollywood reporter. 29 är positiva.

"Alfredson har ett förhöjt sinne för visuell skönhet, men han vet hur han ska leverera blodet", skriver New York Times.

Filmen är en "kyligt balanserad och fullständigt fängslande undersökning av främlingskap och kärlek", tycker Village Voice medan Los Angeles Times jämför den med flamländskt måleri: "Så här hade det sett ut om Vermeer någonsin bestämt sig för att göra en blodig skräckfilm".

I Newsweek recenseras filmen tillsammans med Clint Eastwoods "The changeling" och kallas för "en vampyrfilm olik alla andra".

Den enda negativa rösten kommer från Entertainment Weekly som tycker att för lite händer i "Låt den rätte komma in": "Några otäcka bilder men mycket lite som håller ihop dem".

Mer läsning

Annons