Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt dem få leva

Nu när våren är i full gång och naturen sjuder av liv, så börjar även bäverjakten. De allra flesta tycker bävern är ett vackert och intressant djur att se och för de flesta så är spår av bäverns aktivitet en sak som förhöjer värdet av en utflykt.

Att då en del av någon anledning tycker sig ha behov av att skjuta dem även där de inte gör någon skada på skog eller vägar känns sorgligt.

Om lusten att skjuta något även på våren blir så stor att man bara inte kan låta bli: Snälla, lämna då iallafall de djur som bosatt sig nära samhällen och turistorter och inte gör någon skada!

En död bäver kan (förhoppningsvis...) glädja dig jägare en liten stund, men en levande kan glädja många andra många gånger. Speciellt en turist eller ortsbo som sällan eller aldrig sett någon, tycker att det är ett fint sommarminne att se en bäver i det fria.

Balkongbiologen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel