Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Låt barnen gå kvar till sexan på Ängsmoskolan"

Öka tryggheten genom att låta barnen gå kvar på Ängsmoskolan till och med årskurs 6.

Annons

Det föreslås i ett medborgarförslag till kommunfullmäktige i Östersund. Tanken är att dra i gång ett pilotprojekt som också berör tidigare betygssättning.

Det konstateras att skolorganisationen på Ängsmoskolan är anpassad för betyg på höstterminen i årskurs 8. En förändring innebär emellertid att första betyg ska sättas redan på höstterminen i årskurs 6.

Men enligt medborgarförslaget finns inte förutsättningar för förändringen, eftersom vissa lärare bara träffat eleverna ett fåtal gånger innan betygssättningen.

I medborgarförslaget konstateras också att många föräldrar som uttrycker oro anser att barnen är för unga för att flytta till Torvallaskolan redan i årskurs 6.

I pilotprojektet som föreslås på Ängsmoskolan ligger fokus på om enhetsindelning F-6 och 7-9 vore ett alternativ, till nuvarande indelning F-5 och 6-9.