Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsvärd när handlingen kommer igång

Annons

Vilken högtidsstund att få sätta sig i mysfåtöljen med en alldeles färsk bok av Håkan Nesser. Med tanke på vad han åstadkommit tidigare så var förväntningarna stora.

Men ”Maskarna på Carmine Street” är inte ett klassiskt Nesserverk.Handlingen  i boken utspelar sig på Manhattan i New York där Erik Stienbeck och hans fru får sitt liv förstört då någon kidnappar parets fyraåriga dotter.

Efter en tredjedel av boken stampar författaren på samma ställe och det är ett ständigt ältande i skuld, saknad och ensamhet. Ibland undrar man om det här verkligen är skrivet av samma författare som har kommit ut med storverk som ” Människa utan hund”, ”En helt annan historia” eller klassikern” Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Men när boken börjar kännas som mest  jobbig att läsa, då vänder det plötsligt och handlingen blir mer och mer spännande.

Nu börjar Nesser att kännas igen och ”Maskarna på Carimine Street” börjar bli svår att lägga ifrån sig.

Slutet blir överraskande och sammantaget så blir boken riktigt läsvärd när handlingen äntligen kommer igång. Visserligen är ”Maskarna ” långt ifrån det bästa Nesser åstadkommit, men det är svårt att ligga på topp jämt.

Mer läsning

Annons