Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsvärd men inte en av Jonas Moströms bästa

Efter åtta böcker med kriminalkommissarie Johan Axberg och läkaren Erik Jensen från Sundsvall som huvudpersoner, har författaren och läkaren Jonas Moström hittat en annan ton i sin nya bok "Himlen är alltid högre".

En av orsakerna är att den boken fått en ny huvudperson, en kvinna vid namn Nathalie Svensson, psykiatriker och medlem i rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp.

Hon är nyligen skild och varvar varannan vecka med att ha sina två barn mellan att tillbringa tiden med olika män och krogbesök.

Efter en sen kväll på Café Opera vill skådespelaren Rickard Ekengård träffa henne på Karlaplan. När hon kommer dit mördas han brutalt och läggs i fontänen. Hon känner igen mönstret, samma hände hennes stora kärlek Adam för tio år sedan.

Hon börjar nysta i detta övertygad om att morden har en koppling. I sitt letande börjar hon känna sig förföljd, hon får också hjälp av polisen med skydd när rädslan tar överhanden.

Till sist bestämmer hon träff med sin förföljare, som visar sig vara en patient som kan leda henne och polisen till mördaren.

Det handlar om maktmissbruk och saker som hände i Nathalies barndom som leder dem till mördaren - en inte alldeles lätt upptäckt. När mördaren avslöjades blev det en stor chock för Nathalie.

Men i boken kan man ana att Jonas Moström inte tagit adjö av sina gamla huvudpersoner. Nästa fall i serien ser ut att ske i Sundsvall dit Nathalie Svensson kommer att bege sig.

Det är trevligt med andra karaktärer, den kvinnliga huvudpersonen gör att det blir en mjukare ton och jargong i boken än de tidigare. En spännande bok med en ondskefull historia som får ett ovanligt slut.