Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låst rådhus delar kommunanställda

Det råder delade åsikter om att Rådhuset låstes i november. Vissa anställda på kommunen har fått det svårare att jobba, medan andra känner sig tryggare.

– Rådhuset är en del av min arbetsplats och det här nya systemet har försvårat mitt arbete. Förut kunde jag jobba mer effektivt. Om jag var på Rådhuset i ett ärende så kunde jag passa på att ordna med andra saker samtidigt. Men det går inte längre, säger en tjänsteman på Östersunds kommun.

Hon arbetar inom kommunen men har inte sitt kontor i Rådhuset.

Ordförande i miljö- och samhällsnämnden, Mona Modin Tjulin (S), är en av dem som sitter i Rådhuset och hon har själv nyckel till dörrarna. Däremot måste hon själv släppa in dem hon ska ha möte med.

– Det har varit en inkörningsperiod nu, där det har varit lite krångligt. Men nu tycker jag att det börjat bli bättre, säger hon.

Tjänstemannen på kommunen håller inte med. Varje vecka har hon mellan fem och sju möten i Rådhuset med kollegor som jobbar där. För att komma in måste hon ringa någon av dem hon ska möta och be om att bli insläppt.

– All möjlighet till spontanitet har försvunnit. Och ibland svarar inte den jag ska möta, då måste stå och vänta i onödan, säger hon.

Enligt säkerhetschefen Lars-Åke Wallin, ska det gå att få en nyckel om man ofta befinner sig i Rådhuset i jobbet, men detta är något som tjänstemannen inte tycker stämmer.

– När jag har pratat med de som sitter i Rådhuset har de sagt att det är väldigt svårt att få en nyckel, i princip omöjligt. Jag vet inte ens vem jag ska vända mig till, säger hon.

Mona Modin Tjulin förstår att det kan vara svårt om man inte kan komma in direkt, men tycker ändå att fördelarna överväger nackdelarna.

– Balansen mellan öppet och stängt är svår. Jag gillade att ha ett öppet Rådhus, men nu ser jag ändå fördelarna med att ha det låst. Både jag och min personal känner oss tryggare nu, säger hon.