Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låst läge för utbyggt Lillänge

Utbyggnad för mer handel i Lillänge är en av de heta frågorna i Östersund som delar partierna. Se vilka som säger ja eller nej i #kandulova.

För närvarande är positionerna låsta i frågan om utbyggnad av Lillänge köpcentrum. S-majoriteten har inte fått med sig tillräckligt många från andra partier för en utbyggnad.

# Kan du lova att bygga ut handeln i Lillänge?

Lars Andersson - Östersund

NEJ! "Jag anser att vi ska satsa på centrumhandeln"

Ingrid Gustafsson (KD)

NEJ "Vi vill inte ha någon ytterligare utbyggd handel. Vi ska satsa på bostadsnära service för att undvika onödiga bilresor. Vi vill satsa mer på centrumhandel"

Karin Thomasson (MP)

Ja! "Vi är positiva till mer stadsdelshandel i Lillänge, ca 3-3,5 km från busstorget med bra bussturer och cykelvägar. Kommunfullmäktige har beslutat om hur handeln ska utvecklas i Lillänge, den får inte spridas fritt utan vara i ett sammanhängande område. Vi vill ha stark cityhandel, men all sorts handel passar inte i centrum. Därför behövs det plats för den handeln utanför city. Bangårdsgatan kommer att ha handel, men där blir det nu fler bostäder"

Mona Modin Tjulin (S)

JA! "Folkpartiet gav sitt stöd till att bygga ut handeln i Lillänge med 8000 kvm. Däremot ansåg vi att ytterligare 16000 kvm är att gå för långt. Det är politiken som skapar förutsättningar för nyetableringar och då är det väldigt viktigt att de politiker som styr är lyhörda och har god förståelse för de företag som finns i regionen. Folkpartiet vill utveckla samverkan med näringslivet (där handeln ingår) för att utveckla Östersund"

Pär Löfstrand (FP)

NEJ! "Nej, Vänsterpartiet anser att Östersund inte skall bygga ut Lillänge, utan att vi i stället skall satsa på mer centrumhandel. Detta för att vi skall bygga ett hållbart samhälle där det är enkelt att gå, cykla och ta bussen. Att bygga ut Lillänge bidrar till att vi bygger in oss i ett bilberoende och att centrum förlorar sin attraktivitet"

Christina Hedin (V)

NEJ "Ingen politiker kan lova att företag ska bygga ut handel. Politiker kan planera och skapa förutsättningar. Det finns planer för Lillänges handelsområde långt bortom vad som idag är utbyggt. Om du tänker på betongstationstomten och den diskussionen, så har Centerpartiet sagt halt för de planerna. Centrumhandeln skulle förlora 100 miljoner och 100 jobb, och det skulle skada vår stadskärna"

Bosse Svensson (C)

JA! "Det finns redan idag färdiga detaljplaner för Odenskog/Lillänge som omfattar en dubblering av handelsytorna. Så det är inget problem idag. Är frågan om kommunen ska subventionera handelsutbyggnad som förslaget var när det gällde Betongstationstomten, är svaret NEJ! Vi moderater har sagt ja till 8.000 kvm handel på Betongen, men nej till 16.000 då det fanns allvarliga invändningar om miljöpåverkan för Lillsjön mm och stora kommunala utgifter"

Pär Jönsson (M)

NEJ! "Nej"

Peter Johansson (SD)