Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lassgård tar Berlin med ”Storm”

/

Tack vare Wallanderfilmerna har Rolf Lassgård blivit ett namn i Tyskland.

Annons

Nu är han aktuell på filmfestivalen i Berlin med tyska filmen ”Storm”, där han spelar en svensk EU-tjänsteman vars fästmö (spelad av skådespelerskan Kerry Fox) arbetar på krigsförbrytar- domstolen i Haag. Hon är involverad i ett fall där en häktad krigsförbrytare troligen kommer att gå fri, eftersom ett viktigt vittne ljugit. Nu gäller det att hitta nya bevis.

– Den vecka vi började filma var den vecka då de grep Karadzic, säger Rolf Lassgård.

– Vi skulle ha filmat på plats i Haag, men nu blev allt så nervöst att de drog tillbaka vårt tillstånd. Nu skulle det ju bli rättegång på riktigt.

Det här är första gången Rolf Lassgård spelar på engelska i en stor utländsk produktion. Han skulle inte ha någonting emot att göra fler roller i utländska filmer, men härnäst är det musikalen ”Hairspray” som gäller hemma i Stockholm i höst. Där ska han spela kvinna, den roll John Travolta gjorde i filmen.

– Det viktiga från början är att vi sagt, att det jag inte ska göra är Travolta. Jag ska göra någonting eget. Och att gå och dansa i högklackat – tja, det blir i alla fall lättare varje gång jag försöker.

En av hans motspelerskor i ”Hairspray” är Helena Bergström. Han ska också vara med i den nya film hon börjar regissera i år.

– Fast det är bara en liten roll. Men det är alltid kul att arbeta med henne. Vi känner varandra så väl och är så goda vänner.

Mer läsning

Annons