Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Stefanz om "schlagerbråket"

Annons


Ny skiva, dansbandsfeber - och schlagerbråk.

Julefriden dröjer för populära Lasse Stefanz.

-Jag skulle aldrig ha sjungit in den där låten till Melodifestivalen, säger Olle Jönsson.

"Schlagerbråket" har rasat i kvällstidningarna de senaste veckorna. Folkkära Lasse Stefanz - ett av Sveriges mest framgångsrika band - hoppade av Melodifestivalen i sista stund, eftersom de inte ansåg att låten "Den första kyssen" höll måttet.

Nu väljer sångaren och trumslagaren Olle Jönsson att tala ut om kontroversen.

-Jag var uppe i Stockholm och la sången till vår nya julskiva. I den vevan fick jag en förfrågan om att göra en demoinspelning av "Den första kyssen" till Melodifestivalen. Jag trodde aldrig att den skulle bli aktuell för oss.

TT Spektra: Men var det inte det Christer Björkman ville?

-Nja. Han frågade oss redan i somras, innan "Den första kyssen" kom på tal. Absolut, sa jag, men bara om det var en bra låt. Tyvärr kändes inte "Den första kyssen" som en Lasse Stefanz-låt. Den saknar "gunget", är för mycket schlager. Vi skulle bara ha förlorat på att göra den i Melodifestivalen.

TT Spektra: Låtskrivaren Mårten Eriksson hävdar att ni tillsammans arbetade på låten under en lång period.

-Det får stå för honom. Vi försökte omarrangera låten, men kom fram till att den inte funkade för oss. Vi måste tänka på vårt anseende. Det fokuseras så mycket på Melodifestivalen, så om man ska göra något så måste det vara riktigt bra.

TT Spektra: Varför sjöng du in det slutgiltiga låtbidraget då?

-Det var det som var felet. Men det är lätt att vara efterklok.

TT Spektra: Har du varit i kontakt med Björkman?

-Nej. Han kanske är besviken på oss nu, men jag räknar med att vi blir aktuella i Melodifestivalen ett annat år i stället. Vi ställer gärna upp i Melodifestivalen. Men då måste vi ha riktigt dj-vla bra låt, säger Olle Jönsson.

TT Spektra: Nu blir i stället Scotts ett av dansbanden i Melodifestivalen. Vad tycker du om dem?

-De låter jättebra. Unga, fräscha killar. Jag önskar dem all lycka. Jag sätter min peng på dem i "Dansbandskampen", säger Olle Jönsson.

TT Spektra: Vad tycker du annars om SVT:s succéprogram?

-Det är bra, men reglerna är lite konstiga. Två band borde ha gått vidare från varje program till en stor final. Till 99 procent har dansbanden varit jättebra. Sen har det varit några lågvattenmärken i programmet också, men jag säger inte vilka.

Mer läsning

Annons