Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse och Niklas julstöökar via internet

Internetbaserat julstöök.

Se där ett julstök av alldeles speciellt slag som skohandlaren Lasse Stöök och hans son Niklas, Hammarstrand, just nu har häcken full med.

Till följd av plötslig, uppenbarligen mera långlivad, köldknäpp i södra Sverige har efterfrågan på varmare och kraftigare vinterskodon ökat så till den grad att den sortens skor blivit en bristvara där nere.

Den vakne Lasse Stöök har tagit rygg på Kung Bore och startat en hemsida/webshop, stooks.se, där han med framgång säljer vinterskor från sin butik i Hammarstrand till huttrande sörlänningar.

90 procent av kunderna är bosatta söder om Gävle och när det är kallt i södra Sverige noterar Lasse genast en ökad efterfrågan.

– Egentligen förstår jag inte att det här fungerar, men det gör det faktiskt, säger Lasse och pekar på det paketpaket som vid LT:s besök var på väg söderut.

Ett litet bekymmer som Lasse delar med i stort sett allt näringsliv i glesbygden är bristen på folk.

Därför tvingas man som företagare att ta till möjliga överlevnadsknep och över att Lasses affärsmetod fungerar är bara att jubla.

Idén till denna affärsmetod föddes av Niklas, som jobbar i butiken i Hammarstrand och därmed hjälper till att effektuera ordrarna.

På Stööks hemsida håller man samma priser som i butiken i Hammarstrand.

– Det jag förlorar är portokostnaden, säger Lasse.

– Posten och Bussgods gillar det jag håller på med.