Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skotersafari med kolbullefest

Annons

Det arrangerades skotersafari med kolbullefest till Tossåsbergets utsiktsplats i Brånan på nyårsaftonens tidiga eftermiddag. Det var för andra året  i rad som denna träff anordnades.

Anna och Jan-Ola Berglin skötte tillverkningen av 70-talet kolbullar. Foto: Britt Vallden

Skoterägare med en brokig blandning maskiner, en del mera lämplig för friåkning i öppen terräng och en del för direkt smygåkning, med efterföljande kolbulleförtäring. 

Förutom  skoteråkande familjer märktes även ett antal tappra själar som gick den knappt 1 kilometer branta vägen med hundar upp till utsiktsplatsen. Den fysiska ansträngningen efter julhelgen satte verkligen prov på konditionen.

I anslutning till utsiktsplatsen anordnades tipsrunda med kluriga frågor och spännande överraskningar. Lotterier och kokkaffe bidrog ytterligare till att dagen blev trivsam i alla dess former, en välorganiserad nyårsafton i trivsam miljö.

Anna och Jan-Ola Berglin, vana kolbullestekare, skötte tillverkningen av 70-talet kolbullar med stor finess. Utsikten på Tossåsberget ger en vidunderlig ögonfröjd och påverkar säkerligen behovet och efterfrågan på kolbullen, denna kulinariska anrättning. Mot norr syns Storsjöns sydspets och Hoverberget, i söder hälsingegränsen och Rätan i förgrunden.

En mycket lyckad dag i trivsam miljö.

Torbjörn Persson                      

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons