Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Brunflo

Annons

Då vi har kommit en bit in på nya året 2019 kan vi i PRO Brunflo se tillbaka på ett händelserikt år 2018, med många upplevelser. Vid mötet den 13 december, hade 130 medlemmar tagit sig tid i julbrådskan för en paus och få fira lucia, äta julgröt med tillbehör, köpa lotter och träffa vänner.

Lucia och tärnor besökte PRO Brunflo vid säsongsavslutningen. Foto: Kaj Eriksson

Vi gästades av ungdomar från sånggruppen FaSoLaTi-kören från Brunflo församling, under ledning av Anna Tirén. Efter välkomsthälsning av ordförande Clas Jonsson tågade lucia med tärnor in under sång. Vi fick även lyssna till både traditionsenliga och nya julsånger.

Decembermötet är också en form av terminsavslutning av höstens studiecirklar. Här visades alster från cirklar, som hade arbetat med tillverkning av smycken och luffarslöjd. Tänk vad man kan åstadkomma vackra smycken med pärlor och tillbehör. Luffarslöjdens deltagare har ju idag en annan förutsättning än vad de ursprungliga idkarna använde tråden till.

Den här dagen fick vi njuta av vackra prydnadsföremål, som till exempel fåglar, adventsstjärnor och enklare nyttoföremål till hushållet. Vår utställning hoppas ju kunna inspirera nya deltagare till cirklarna, och de som redan har hittat sin hobby att de ska vilja fortsätta under våren. 

Proteinerna, vår egen sånggrupp, fick också visa vad de hade övat på varje fredag under hösten. Gruppen framförde kända julsånger med både solister, kör och allsång under ledning av Ingegerd Lingblom och Pelle Wallin vid pianot. Övriga satsningar under temat friskvård är ju svåra att visa upp på ett möte, men de leder ju ofta till gott kamratskap, och de märks ju när vi träffas i större sammanhang inom föreningen.

Vad har vi då att se fram emot den närmaste tiden? Först en resa in till stan och Östersundsrevyn och sedan vårt eget medlemsmöte den 31 januari, då våra gäster är Hasse Thor med Ruben.

Eiwor Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons