Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Ljungens närbibliotek

Annons

Varje vardag är det möjligt för den som vill, att låna böcker på Ljungens närbibliotek. Förut var det en filial till Östersunds bibliotek. Sedan 18 år drivs det av en ideell förening, Ljungens närbibliotek, och i torsdags var det dags för årsmöte.

Föreningen får bidrag från Östersunds kommun och av bostadsrättsföreningen Ljungen och det är dessa pengar som går till köp av nya böcker. Det räcker till ett åttiotal nya böcker om hälften köps på bokrean. Biblioteket är populärt. Förra året ökade utlåningen med nära tio procent.

Föreningen ordnar också fem, sex kulturaftnar varje år. Det kan till exempel vara en författare, som berättar om sin bok. De brukar vara välbesökta. Dessutom bedriver styrelsen högläsning och en bokcirkel. Varje år firas också bokens dag.

Efter mötet hade styrelsen tillsammans med Ljungenkören, under ledning av Margareta Simonsson och dragspelaren Ulf Nilsson, ett program kallat: Livets gång i dikt och sång. Ordförande Monika Hedman började med att sjunga en hälsningsvisa och sedan blev det allsång med När lillan kom till jorden. Det var dikter om barn, att spela kula och kärlek. Vi sjöng ett vispotpurri om olika yrken och sedan om en glad pensionär. När kassören Christer Holm sjöng Åkare Lundgrens begravning, a capella, applåderades han länge.

Kvällen avslutades med fika och lottdragning och efter det kunde deltagarna låna något att läsa. Snurran var full av nyköpta, plastade böcker.

Nästa kulturafton blir den 4 april. Då kommer Bengt-Göran Aronsson, psykoterapeut och författare.

Eva-Märta Pålsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons