Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarbilden: Storsjön runt till fots

Under senare år har undertecknad vid denna årstid ägnat sig åt att vandra utefter Storsjöns stränder. Vattennivån är låg och det är lätt att ta sig fram och mycket att se.

Säsongen för denna typ av vandring är kort, vattenståndet höjs snabbt och redan i slutet av maj börjar vattennivån bli mer normal. Det blir många natursköna vyer och det mesta ovan stränderna blir helt nya synintryck.

Under fjolåret gick jag sträckan från Funäs via Myssjönäset, Fröjdholmen och avslut i Kövra. Dessutom blev det nedslag på ytterligare ett antal platser runt vår stora sjö. Myssjönäset har tidigare aldrig besökts. Nu blev det ett antal turer hit och då kunde konstateras att platsen är ett vackert utflyktsmål med stora utsikter. Bilden härrör från Myssjönäset, strax nedom Mjäla. Utsikten mot Hoverberget var enastående vacker. Solen lyste upp molnen som med lite fantasi ser ut som ett antal flygande tefat på väg att invadera Jämtland.

Årets vandring har också gått bra med lågt vattenstånd och med många nya nedslag, bland annat utmed Åssjön och hela Brunfloviken.

Rolf G. Swedbergh